Elektronikus könyv vásárlási és letöltési útmutató

  Ügyfélszolgálat

Kedves Vásárlóink!

A cégünktől vásárolt e-könyv(ek)et a WK-fiók felhasználói felületről (fiok.wolterskluwer.hu) tudja letölteni az E-könyveim menüpontban epub vagy mobi formátumban és egyéb külső szoftverrel, szolgáltatással és eszközzel tudja használni. Minderről bővebben az alábbi útmutató 3. és 4. pontjában tájékozódhatnak.

A Wolters Kluwer Hungary Kft. 2013 júniusában új másolásvédelmi rendszert vezetett be az e-könyvek kiszolgálásához. Az úgynevezett „soft” másolásvédelmi eljárás során a felhasználó bizonyos adatait és a vásárlás azonosítóit helyezzük el az e-könyv fájlokban látható (közvetlenül a borító utáni oldalon, az impresszum előtt) és láthatatlan, titkosított módon. A titkosítás során egy egyedi kódrendszer segítségével a szövegben számtalan helyre helyezzük el a vonatkozott adatok egy részét, mely általunk bármikor visszakereshető, az olvasást nem zavarja, és nem lehet eltávolítani. Az e-könyv fájlok használata ezentúl semmilyen technikai korlátozásba nem ütközik. Az e-könyvekről szóló Általános Felhasználási Feltételekben leírtak szerint másolható, archiválható. Letöltésükhöz, megnyitásukhoz mindössze a korábbiakban vagy a vásárlás során beszerzett WK-fiók azonosítóra van szükség.

1. Jogi nyilatkozat

Minden e-könyvünkben több helyre, látható és nem látható módon elhelyezzük az alábbi jogi nyilatkozatot, melyet a vásárlás során Ön elfogad:

„Tudomásul veszem és elfogadom, hogy a(z) »vásárolt kiadvány címe«, illetőleg annak elektronikus könyv formátumával kapcsolatos, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által szabályozott minden vagyoni jogosultság – így különösen a kiadás és felhasználás joga – időbeli, térbeli és bármilyen egyéb korlátozás nélkül kizárólag a Wolters Kluwer Hungary Kft.-t illeti. Büntetőjogi felelősségem teljes tudatában elfogadom, hogy a kiadványt kizárólag a saját céljaimra vagyok jogosult használni, a kiadványt nem vagyok jogosult többszörözni, terjeszteni, átdolgozni, bármely harmadik személy számára hozzáférhetővé tenni, illetőleg bármely egyéb módon felhasználni. Kötelezem magam arra, hogy a szerzők személyhez fűződő jogait tiszteletben tartom.”

2. Tájékoztató az e-könyvek elérhetőségéről és a rendelkezésre állási időről

A tőlünk vásárolt e-könyvek elérhetősége korlátlan mind időben, mind az újbóli letöltések számában. A következőképpen érhetőek el az e-könyv fájlok:

  • E-könyv közvetlen elérése: A vásárlás után az e-könyvek a központi felhasználói fiókból, a WK-fiókból tölthetőek le: fiok.wolterskluwer.hu, ahova a webshopban használt felhasználónévvel és jelszóval tud bejelentkezni.
  • Elérés a köszönő oldalról: A vásárlás befejezésének lezárultával megjelenő oldalon egy közvetlen hivatkozást talál a megrendelő az e-könyvek letöltéséhez. Erre kattintva a WK-fiók „E-könyveim” című aloldalára navigál, ahol az e-könyvek letöltése azonnal megkezdhető a kívánt formátumban (epub vagy mobi).
  • Elérés a vásárlást visszaigazoló emailből: A sikeres vásárlást visszaigazoló e-mailbe ugyanezt a hivatkozást helyeztük el (terméknév alatt megjelenő Használatba veszem link), ami szintén a WK-fiók „E-könyveim” oldalára navigál.

A WK-fiókból az e-könyvek időben is letöltésszámot tekintve is korlátozásmentesen hozzáférhetőek, azonban a letöltéshez minden esetben be kell jelentkezni a WK-fiókba (fiok.wolterskluwer.hu).

Az epub és mobi formátumok használatba vételéről bővebb információ a 3. pontban olvasható.

3. Bővebben a választható formátumokról

E-könyveinket a következő formátumokban tudja letöleni a WK-fiókból:

  • ePub: nemzetközi szabvány e-könyv formátum, melyet az Amazon Kindle típusú eszközökön kívül szinte minden e-könyvolvasó eszköz, mobiltelefonokra és táblagépekre letölthető e-könyvolvasó applikáció és a különböző operációs rendszereket futtató asztali és hordozható számítógép támogat. Bővebben a formátumról a használatához itt tájékozódhatAz epub formátum olvasásához az útmutató 4.3. pontjában ajánlunk megfelelő szoftvereket és alkalmazásokat.
  • mobi: nemzetközi szabvány e-könyv formátum, melyet az Amazon Kindle típusú eszközök is támogatnak.

4. E-könyvek olvasása különféle eszközökön

E-könyveink asztali vagy hordozható számítógépen, e-ink kijelzős e-könyvolvasó eszközökön (Amazon Kindle vagy egyéb típusú készülék), mobiltelefonokon és táblagépeken egyaránt használhatók.

4.1. E-könyvek olvasása hagyományos számítógépes környezetben

Microsoft Windows, Macintosh vagy Linux operációs rendszerrel rendelkező számítógépén az e-könyveket a letöltés után egy egyszerű fájlmegnyitási művelettel azonnal olvasni tudja, amennyiben rendelkezik előzőleg telepített e-könyvolvasó szoftverrel (lásd 4.3. pont). Ha nincs ilyen számítógépén, előtte mindenképpen telepítenie kell egyet.

4.2. E-könyvek olvasása Amazon Kindle és egyéb e-ink kijelzős e-könyvolvasó készülékeken

A letöltött e-könyvet számítógépéről a készülékhez kapott USB kábelen keresztül tudja átmásolni. Az Amazon Kindle csak a mobi formátumot támogatja. Egyes készülékek wi-fi hálózaton vagy közvetlenül e-mailen keresztül is tudnak fájlokat fogadni. Erről a típusú átvitelről bővebb információt az adott készülék használati utasításában talál.

4.3. E-könyvek olvasásához javasolt ingyenes szoftverek és alkalmazások asztali számítógépre, okostelefonra vagy táblagépre

Az e-könyvek asztali számítógépen, mobiltelefonon vagy a táblagépen történő olvasásához számtalan, az internetről vagy az adott eszköz alkalmazásáruházából ingyenesen letölhető e-könyv-olvasó alkalmazás áll rendelkezésre.

  • Az epub formátumú e-könyveink Windows és Machintosh operációs rendszerrel rendelkező számítógépeken történő olvasásához az alábbi szoftvert ajánljuk: Adobe Digital Editions
  • Android operációs rendszerrel rendelkező eszközökön (mobiltelefon és táblagép), szintén az epub formátum használatát és az alábbi alkalmazások beszerzését javasoljuk: Adobe Digital EditionsFBReaderPocketBook reader
  • Apple márkájú mobilkészülékeken is jól használható ez epub formátum. Ezek a mobilok és táblagépek rendelkeznek előre telepített e-könyv-olvasó applikációval, az iBooksal, de ingyenesen letölthetők még az alábbi alkalmazások is: Adobe Digital EditionsMarvin

5. Hová fordulhatok problémával technikai kérdéssel?

Amennyiben olyan problémával szembesül, amelynek megoldását a dokumentációban nem találja meg, illetve bármilyen egyéb kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal.

 

 

Szerző: Varga Csaba