Böngészőben beállított file mentés/megnyitás funciók alaphelyzetbe állítása

  Egyéb

Új Jogtárból történő nyomtatáskor/exportáláskor a böngésző egy PDF vagy RTF állományt kap a szerver felől, melyet menthet vagy megnyithat a böngésző beállításaitól függően. A felhasználóknak lehetősége van az állományt:
-menteni a számítógépre
-mentés nélkül megnyitni PDF olvasóval vagy MS Word szövegszerkesztővel

A fenti két opció bármelyikéhez be lehet állítani, hogy az OK gomb megnyomásától kezdve az legyen az alapértelmezett mentési vagy megnyitási mód, anélkül, hogy a böngésző a továbbiakban párbeszédablakot nyitna.
A beállítás és a párbeszédablak is a böngészőhöz tartozik, és az Új Jogtártól teljesen független. Az Új Jogtár mindössze a generált PDF/RTF állományt adja át a böngésző felé, melyet a böngésző a felhasználó által beállítottak alapján kezel.
Amennyiben a felhasználó szeretne a korábban beállított eljáráson módosítani, ezt az alábbi módon teheti meg az egyes böngészők esetében.

Firefox

A Firefox menüsora a bal oldali „Alt” funkcióbillentyűvel hívható elő. A menüsor megjelenése után válasszuk az „Eszközök” menüben a „Beállítások” menüpontot.
A megjelenő „Beállítások” ablakban bal oldalt maradjunk az „Általános” menüpontban. Görgessünk le a „Fájlok és alkalmazások” szekcióig. Itt a kívánt file formátumtól jobbra kiválaszthatjuk, hogy a böngésző hogyan járjon el akkor, amikor a szervertől megkapja az állományt:
– „Rákérdezés mindig”: kérdezzen rá párbeszédablakkal
– „Fájl mentése”: Mentse a file-t a böngészőben definiált útvonalra
– „Másik használata”: Nyissa meg a file-t a beállított programmal (pl. Adobe Reader vagy MS Word)

Chrome

Jobb oldalt felül klikkeljen a „Beállítások” ikonra. Ez egy három függőleges pöttyből álló vonal a címsortól közvetlenül jobbra. A megjelenő menüsorban válassza a „Beállítások” menüpontot. Görgessen le az elérhető opciók aljára. Klikkeljen a „Speciális” feliratra az oldal alján. A felirat megnyomása után további opciók várnak elérhetővé.
Görgessen le a „Letöltések” szekcióig. Itt a „Bizonyos fájltípusok automatikus megnyitása letöltés után” opció után lévő „Törlés” gomb megnyomásával lehetőségünk van törölni a korábban beállított alapértelmezett megnyitást.