2024.04.01-jétől az OptiJUS jogi adatbázis megújult formában, a https://complex.revkalauz.hu oldalon, Révkalauz CompLex néven üzemel tovább. A CompLex jogi adatbázisban az OptiJUS előfizetés keretében elérhető tartalmak felhasználóbarát felületen, magasabb szintű funkcionalitással érhetők el.

Mi az a Révkalauz?

A CompLex jogi adatbázis a Révkalauz ökoszisztéma részeként egy olyan tudástár, amely a vállalati környezetben könnyen és hatékonyan alkalmazható automatizált szerződéskötési folyamatok, iratminták, munkajogi Compliance audit, belső szabályzattár használatához nélkülözhetetlen jogi háttéranyag elérését teszi lehetővé. Használatával a kis- és közepes méretű települési önkormányzatok, illetve vállalatok hatékony segítséget kapnak rendeleteik, szabályzataik elemzéséhez, iratmintáik, magyarázataik és szakértői megoldásaik kidolgozásához, sikeresen menedzselhetik a tudástermelést, tudásáramlást, tudásfelhasználást a vonatkozó releváns joganyagok, joggyakorlat és jogszabálymagyarázatok elérésével.

A Révkalauz projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) közreműködésével a 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2021-00306 számon az Innovációs és Technológiai Minisztérium Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból nyújtott támogatásával a Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása pályázati program finanszírozásában valósul meg. A projekt célja a munkáltatók és a munkavállalók számára egyaránt hasznosítható foglalkoztatási, munkajogi és versenyjogi “okos” iratok, valamint olyan innovatív mechanizmusok kifejlesztése, amelyek a foglalkoztatással és versenyjoggal összefüggő jogkérdések megoldását, a munkahelyi adatvédelem és versenyjogi megfelelés megvalósulását elősegítik.

Hogyan lehet a CompLex jogi adatbázisba belépni?

2024.04.01-éig az OptiJUS felhasználók párhuzamosan használhatják a jelenlegi OptiJUS adatbázist és a Révkalauz CompLex-et. Mindkét felületen a jelenlegi OptiJUS belépéshez használt felhasználónevet kell megadni.

Fontos! A CompLex esetén egy felhasználónév/jelszó párossal egyidőben csak egy felhasználó tud belépni. Kérjük, hogyha Ön nem rendelkezik önálló felhasználónévvel/jelszóval, forduljon a szervezeti adminisztrátorához, aki a WK-fiókban (a Wolters Kluwer Hungary Kft. jogosultságkezelő rendszerében) a szükséges lépéseket elvégezve jogosultságot ad Önnek.

A CompLex jogi adatbázisban az OptiJUS előfizetés keretében elérhető tartalmak felhasználóbarát felületen, magasabb szintű funkcionalitással érhetők el.

Hogyan érhetők el a CompLexen az OptiJUS modulok tartalmai?

A CompLexbe belépve automatikusan a tartalomjegyzék jelenik meg, amelynek egyes elemekre kattintva megnyithatók az adatbázisok. A tartalomjegyzék a Tartalom menüpontból is előhívható.

Mely OptiJUS modulok elérése változik meg?

  • Nagykommentár modul – minden magyar joganyagokat használó felhasználó számára elérhető lesz, a tartalomjegyzékből a Szakkönyvek/Archív könyvek alól nyithatók meg
  • Ítéletkereső – a Döntvény modul részeként érhető el
  • Hatásköri jegyzék modul – minden magyar joganyagokat használó felhasználó számára elérhető lesz, megújult formában a tartalomjegyzék Eszközök alól nyitható meg.
  • Ptk. Nagykommentár modul – A tartalomjegyzés Könyvek/Archív könyvek alól érhető el.

Mely OptiJUS modulok szűnnek meg?

  • Idegennyelvű modul
  • Nagy Iratminta modul

Hogyan használható a jogszabálymonitor?

A jogszabályváltozások követését segítő Jogszabálymonitor szolgáltatás 04.01-éig az OptiJUS-on és a CompLex -en keresztül is használható.

Fontos!

  • Ahhoz hogy a szolgáltatás a megújult felületen, a CompLexen is működjön, a Változásfigyelő/Jogszabálymonitor beállítása menüpontban ismét be kell állítania, hogy mely jogszabályok változásairól kér értesítést, vagy mely témakörök esetén szeretne értesülni az újonnan besorolt joganyagokról.
  • A változásokról mindkét termék esetén hetente e-mail formájában küldünk értesítést. Az átmeneti időszakban az OptiJUS esetén a megszokott módon működik a funkció. A CompLex esetén az e-mail értesítés arra az e-mail címre megy majd, ami a WK fiókban a felhasználóhoz be van állítva. Ha a CompLexen szeretné a szolgáltatást használni, kérjük ellenőrizze a jobb felső sarokban a Profilom/Saját profil adatok menüpontban, hogy Önhöz milyen e-mail cím van beállítva. Ha szeretné az e-mail címet megváltoztatni, kérjük, forduljon szervezeti egysége adminisztrátorához.

Hogyan használható a Cégeditor program?

A Comlex előfizetés részeként minden felhasználó elérheti majd a nyomtatványkitöltő programot, amelyet a tartalomjegyzék Eszközök pontjából lehet elérni. A használatbavétellel kapcsolatban február végén küldünk tájékoztatást.

Kapcsolat

Kérdés esetén munkatársaink munkanapokon telefonon, és e-mailben is készséggel állnak rendelkezésére:

  • telefonszám (9-16 óra között): +36 (1) 464-5656
  • e-mail: info-hu@wolterskluwer.com